2008-03-29

2008-03-29 Kl: 22:38:31
Allmänt | Kommentera (0)

Vi börjar väll som vanligt me magen och den växande bebisen, var hoss barnmorskan i veckan och tog prover, mätte magen, lyssnade på hjärtat och så bökade hon om för att se hur den lilla låg, duktig som han/hon är så ligger den redo redan nu, huvudet neråt och allt, hjärljuden har gått ner till 140 men de är tydligen normalt när de närmar sig slutet, 11 veckor kvar, 29 Fulla veckor har redan gått, vart har tiden sprungit iväg?
Får tack och lov kläder till den lilla lite här och var, fick en liten uppsättning av Annelie när hon var på en snabb vesit här och nu i morgon ska jag på kalas hoss Syster Fia och där få mera kläder,
Ska splitta kläderna hoss Fia me min andra syster Anki som också ska ha barn till sommaren, rätt så lägligt 2månader efter oss.

Magen bara växer och växer nu, ser väldig skillnad från sista korten jag lagt upp här med dom nya korten jag tog idag,  brukar fördriva tiden nu med att ligga på rygg och se den lilla sparka omkring där inne,

På kvällen är de tydligt när de bäddas där inne, då kan man nästan se en fot stick upp el nått, kan förklara varför jag har fått en hel del bristningar på ens sidan av magen och nästan inget på den andra,

Den enda i familjen nu som inte uppskattar magen är nog Bean, han som alltid brukar ligga och skeda med mig om nätterna, nu får han en spark i ryggen eller liknande varje gång han trycker sig för hårt mot magen, inte alltid uppskattat,

Den lilla har pappas temprament brukar jag säja, när barnmorskan skulle lyssna på hjärtat under sista besöket så sparkade den lilla bort micken, han/hon ville inte alls var me :)


Här hemma är de annars lunt och stilla, LM jobbar och står i som vanligt, och jag gör de bästa av en tråkig vardag här hemma, har fått stränga årder av min läkare att inte städa, foglossningar har blivit så illa nu att bara jag viker tvätt så måste jag lägga mig ner en stund sen, så stackarn LM måste jobba och sen komma hem och ta hand om hushållet, jag gör de lilla jag kan här hemma, under den tiden han är på jobbet, men de är långt i från lika mycket som förr,

Ska bli skönt när de här är över och jag kan komma tillbaka till mitt vanliga jag.


Här i piteå håller de på bli vår också, nästan dagligen tinar de så pass mycket att de är stora vatten pölar över hela stan, inte alltid roligt men de ger en hopp om att de finns en sommar, Dom dagarna de är fint väder brukar jag och LM sitta på balkongen och dricka kaffe me Bean i solen.

Känns nästan som sommar då :)
Försöker ta oss en lång promenad med han också dom dagarna de är fint väder, inte alltid uppskattat av min rygg men de är de värt.

LM klagade sist på att jag skrev för långt så nu lämnar jag de så här, får uppdatera om nå detaljer eller liknande senare.
Lägger ut några bilder också,

                                                    Vecka 28 på den här bilden
image172
image173
Kan ni Gissa vart de sparkar mest?
image174
Lm gjorde nå underbara köttfärsbiffar igår som jag var tvugen att föreviga me kort :)
image175
image176
image177
image178


Och nu till alla bebis kläderna så klart

image179
image180
image181
image182
image183
image184
image185
image186
image188
image189
image190

Pappa LM överaskade me att köpa lite bebi kläder han me,

image191
image192
image193
image194
image195


2008-03-06

2008-03-07 Kl: 00:18:32
Allmänt | Kommentera (0)

Jag har märkt att de största samtalsämnet just nu är bebisen och den växande magen, De är de första folk vill prata om när man träffas och de första jag skriver om här.
Den växande magen som aldrig slutar växa, nu börjar de bli obekvämt att ha den om nätterna när man ska sova, Vaknar en till två gånger varje natt pga att jag antingen är pissnödig eller så sparkar de så mycket att jag måste hitta ett annat sätt att ligga på.
Är redan i vecka 25 och bebisen är ca 33cm stor nu.
Var hoss barnmorksna i dag och mätte livmodern som nu är 26cm stor, vikt för mig är +5kg och hjärljuden på pyret är lägre nu än sist, kan bero på att jag inte är lika stressad och uppjagad nu.
Blodsockret var däremot inte så bra, väldigt lågt så jag måste äta två järntabletter om dagen i stället för en.
Men vad gör man inte för den lilla...

Fick äntligen min efterlänktade Bola idag (halsbandet) efter tre veckors väntetid kom den äntligen idag. finare än jag först trott :)
Plingar dock också högre än jag först trott också så nu låter jag som en ko när jag går hehe till LMs stora lycka så klart ;)

Har redan fått en massa bebis saker, kläder, filtar och en åkpåse till den lilla, Fick så mycket barnkläder att jag vart tvungen att rensa lite, kommer ju garanterat få mer och så vill vi ju köpa lite själva också.
Men filtarna jag fått av min älskade syster är så frutansvärt fina, blir helt varm när jag ser dom, Har redan rensat ut garderoben i sovrumet så den är helt tom och ger en massa plats till pyrets kläder som ligger där snyggt i hopvikta och bara väntar.
Vi har även kommit så långt att vi bestämt oss för efternamnet till pyret, de blir att vi tar LMs efternamn, fast de svider lite för mig, fick veta av Fia att sihvonen inte var mammas första efternamn, hon hette nått annat först sen gifte mormor om sig och därefter kom sihvonen. Så igentligen har efternamnet inte en sån stor betydelse kanske.
Desutom har vi sagt att i framtiden  vill vi gifta oss och då vill vi ha hans efternamn,
Sen var de ingen mer planering klar för den lilla men vi har ändå kommit en bit på väg, står inte tomhänta nu iallafall,

Våran inneboende är ute ur lägenheten nu, efter 4 veckor bad vi han flytta, vi ska ha bebis om 3månader vi måste få tid för oss själva, vi kan inte ha en inneboende just nu.
Och 4 veckor är lång tid.

Annars händer de inte allt för mycket saker här, samma på jobbfronten för oss båda, LM är lovad mer timmar sen i sommar då den lilla anländer, både bra och dåligt, behöver han hemma samtidigt som vi behöver få in pengarna.
Själv är de svårt för mig att jobba just nu när jag fått foglossningar i ryggen, frågade barnmorskan om vad jag kunde göra men de finns inget att göra, Har ett foglossninsbälte som jag ska börja gå me på dagarna så får vi se om de blir bättre av de.
Är för tjurig för att ta alvedon eller liknade mot smärtan, vill inte peta i mig mer piller än nödvändigt fast jag vet att de inte skadar den lilla.

Men vissa gånger har jag inget annat val än att ta en före jag går och sover, LM är då så söt att när han ser att jag har ont försöker han avlasta mig med att gå ut me Bean så jag får sitta ner och vila en stund, alla säjer att vila och sömn är de bästa men de är svårt när den lilla är så aktiv.


Bråk med soc som alltid också, gick hoss en ny en igen (ovanligt eller)  frågade henne dom kunnde gå in och hjälpa mig betala mina järntabletter som jag måste äta, men de ville dom inte göra så länge inte dom var på recept.

Då frågade jag om mammakläder då...Nopp inte de heller de är redan inräknat i budgeten för varje månad, så för 100kr i månaden ska jag få:

1. Mina Järntabletter som kostar 130kr

2.Mamma kläder

3. Amninsbhar

Hmmm...ni fattar själv att de inte går, så gullig som Lollo är ringde hon till ekonomichefen på soc här i piteå, Lollo känner nämligen henne och frågade om de kan stämma...för hon hadde fått flortabletter av soc.

Som vi trott så stämmde de inte, jag har fått avslag fast jag inte skulle de igentligen, ska ta upp de på nästa möte jag har där.

Tycker de är synd att man ska måsta gå till chefen deras för att de ska behöva gå rätt till.

Jaja nu vet jag då, och from nu ska jag börja gå hoss chefen istället. 
Då kanske allt går rätt till nästa gång.

Annelie är på ingång här snart också, hon och Kyan ska komma och sova här i tre dagar så jag får rå om dom båda, känns lite ensamt nu när Rebecca inte är kvar, Lollo är så långt borta (älvsbyn) och Annelie flyttat till sth, men nu äntligen ska hon komma så jag har en tjej att prata med, känns inte samma sak att prata me magen när man inte vet om de är en tjej eller kille som gömmer sig där inne :)
Ska ta en massa kort på henne och Kyan och lägga ut här sen, just nu är hon i kalix och hälsar på pappa sin.
Hon skulle ringa nån dag före hon skulle komma så vi är berädda :) Längat så grymt mycket

Lägger ut en hel del bilder här nu och mer kommer de ju sen när Annelie vart här, säkert kul för er alla att se nya bilder på magen som är taget i dag och på några av bebiskläderna och på filtarna som vi fått.

image155
image156
image157
image158
image159
image160
image161
image162
image163
image164
image165
image166
image167
image168
image169
image170
image171


   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0