2008-05-24

2008-05-24 Kl: 23:01:24
Allmänt | Kommentera (0)

Nu är de inte långt kvar, 3veckor sen får man äntligen se vem som gömt sig där inne så länge, ska bli riktigt spännande, men vist lurar paniken och oron när de ännu är små saker kvar att fixa, stod som en dåre idag och handtvättade baby kläder så de finns nått ombyte ifall hon nu vill komma tidigare än beräknat, har även nu inhandlar blöjor, tvätt servetter och hämtat ut blöjhinken man får från pampers.
Så de börjar kännas lite lugnare nu när man ser att de händer saker.

hadde en tid hoss läkaren i veckan, behövde få alvedon på recept och ett sjukintyg till VLC, kommer därifrån med två recept, ett på alvedon och ett på dexofen att ta på natten så jag får sova, och så sjukskrev han mig fram till den 24 Juni, längre om jag inte fått innan dess.
Vart glatt överaskad då jag hört att de är nästintill omöjligt att få en sjukskrivning för foglossningar, men han såg på mig att jag knappt kan gå nu, de blir bara värre och värre, får även ta en dexofen på dagen om jag känner att jag behöver de, Käns hel skumt när pillrena börjat kicka in och jag kan röra mig utan att de gör ont, jag kan gå normalt, stå normalt sitta normalt och framför allt...jag kan sova om nätterna nu, en mil stolpe för mig,
Men LM är söt ändå som gör de mesta här hemma, pratar ofta om oro inför just förlossningen och konstigt nog är han lugnare än mig än då länge, de är jag som hissar upp mig och han som är hur lugn som helst i den diskutionen, han läser på hur de går till och hur man blir ett bra stöd till sin partner, tror han kommer fixa de där bättre än jag enns kunat tro.

Igår bar de va till Lule och en sväng med Fia och Kidsen, Fia hade spanat in en affär/tatueringsstudio/frisör där dom sålde lite udda coola baby kläder, dock svin dyra men vi kom ändå därifrån med två tröjor och en kläning,
image228


image229


image230

image232

image233

image234

image235

Kunde inte låta bli när vi väl såg dom, udda, tuffa och snygga...

Carin och Claus är snart hemma också, pratade med hon idag och dom är inne i sverige nu, som stanar i skåne över natten och så jobbar dom sig sakta uppåt sen imorgon, dom hade väl nå stop att göra på vägen men beräknad vara hemma i mitten/slutet på nästa vecka.
Ska blir så skönt att få hem dom.

Själva har vi hundra och en saker att göra till veckan, måste stor städa här hemma nu innan dom kommer.
Sen hela måndagen måste jag bråka med att få tag på soc, VLC, AF och CSN, ska bli spännande att se om jag får tag på nån den här gången, soc är viktigaste just nu då hon ska ha en kopia på mitt papper om sjukskrivnignen och samma me VLC, sen på onsdag har vi äntligen möte med försäkringskassan, nu ska vi få våran info om föräldrapeningen, samt att dom då ska ha pappret om sjukskrivningen också..papper överalt...gud så jobbigt...

Faderskapet är skrivet och klart nu, nu är de klart att hon ska heta Kristiansen i efternamn, hon får ju min mammas mellan namn så de känns rätt att hon får ta LMs efternamn, har ändå ingen speciel relation till mitt efternamn.

Nästa vecka går LM på semester, han tog ut lagomt till då Carin och Claus kommer hem, och så kan de vara trevligt att få spendera den sista tiden tillsammans han och jag innan lillan kommer också, så tre veckor semester har han sen 10 pappa dagar, så han blir ledig i stort sett hela Juni :) ska bli skönt att få ha han hemma en stund,


2008-05-15

2008-05-15 Kl: 13:21:45
Allmänt | Kommentera (1)
Igår var vi hoss barnmorskan, Hon klämde och kännde och lyssnade på bebbens hjärta, hjärtljuden hadde gått ner till 132 men tydligen är de nornalt att de pendlar så där, första gången vi fick höra så låg dom på över 150.
Hon klämde på magen för att kolla att den lilla ligger som den ska och de gör den fortfarande, sen kunnde hon konstatera att jag har väldigt mycket vättska i kroppen, där har vi orsaken till att jag har svårt att gå och lyfta saker även de lättaste som en mugg, vättskan i händerna och fötterna påverkar nerverna på nått sätt, som tur är så går de över när den lilla väl tittat ut.
Nu är de inte länge kvar alls, skönt ska de bli att äntligen få se vem de är som gömt sig där inne.
Fick göra ett nytt ultraljud igår också och ett CTG, då spänner dom fast två remmar runt magen me två dosor på, ena mäter bebbens hjärta och den andra mäter bebbens rörelser.
Låg där fastspännd i 1timma och glodde på siffrorna som mätter den lillas hjärta, de pendlade mellan 117-170.  hadde ingen aning om att de kunnde svänga så mycket. sen fick vi göra ett Ultraljud, där hon kollade flödet genom navelsträngen, livmodern och fostervattnet, allt såg bra ut, bad även att få veta storleken på den lilla och könet så klart, kan stolt informera att de är en liten tjej vi väntar till sommaren, en stor tjej, hon väger redan 2800g och de är 5veckor kvar, sköterskan sa de att de är bättre att dom väger lite för mycket än för lite :) och de är ju sant.
Så nu blir de att kolla på tjej kläder då.
Ska försöka att inte bara klä upp henne till en liten prinsessa, de är ju trots allt mammas lilla hip hopare, när LM sätter på en hip hop låt blir hon helt vild där inne :) så jag brukar sätta på en hip hop låt och sätta hörlurarna mot magen och känna hur hon sparkar och har sig där inne :)
Känns skönt att äntligen veta både könet och att allt är bra med henne, inga synliga defekter, allt ser bra ut.

Här kommer de nyaste kortet från Ultraljudet.
Hon är så stor nu att bara huvudet fick plats på kortet :)
image212

2008-05-06

2008-05-06 Kl: 17:58:51
Allmänt | Kommentera (1)
Oj så tiden springer iväg, 6veckor kvar tills den lilla är beräknad att komma till världen, 38dagar fom idag, kom på en hel drös me små saker som inte är fixade än, känner paniken fast vi har tid på oss, Tur att LM är så lugn då, annars skulle de sluta i kaos,

Men de n lilla växer då som den ska enligt barnmorskan, huvudet ner, och alla värden ser bra ut, dock inte jag, är säker på att de är en tjej nu, flickan tar all mammans skönhet säjs de ju,  så de är en tös vi väntar hehe.
De blir bara värre och värre för varje dag som går me ryggen, vissa dagar är så jobbiga att jag knappt tar mig upp ur sängen, ännu mindre röra mig i lägenheten, men de är bara ta en panodil och bita ihop, har ju vart hoss sjulgymnasten nu och fått dom där TNS platorna nu, viserligen hjälper dom lite men efter som dom ger ström in i musklerna i ryggen så känns de som träningsvärk efteråt, men de får jag väll leva med.

Annars är de mesta fixat till ankomsten, har ett skötbord som vi har på badkaret, sängen är hämtad och ihop satt, väntar då bara på madrassen som Carin och Claus ska köpa med sig från Ikea, kläder finns i miljoner, mest byxor nu som de krisar på, ska köpa nått par till så de finns, bättre för mycket än för lite.
Vagn och Bilbarnstol fixar vi sen, de är dom ändå större sakerna som är kvar att fixa, sen ska vi då bara hitta en bebyMobil, en madrass till skötbordet och sånt smått. Ska flörta me Ligge så vi kan fara upp på barnenshus nån dag och kolla vad som finns där.
Sen har Fia köpt en Bärschal från Tradera till oss, så den är i lule och väntar, Lika så beby korgen hoss Anki.
Oj vad mycket beby snacka de vart här nu :) men så är min vardag, allt fokuseras på den lilla nu när de snart är dax.

För LM går allt bara bra, Han jobbar kvar på sunes iallafall över sommaren, han har fortfarande en massa tankar om Bryggargatan, så vi får se hur de blir me de, valet är hans och jag tänker inte pressa han in till att ta jobbet om han känner anorlunda.
Jag stöttar han i villket beslut han än vill ta.

Snart är de fiskesesong också ju, de är de enda han pratar om just nu (förutom den lilla då så klart)
Han får passa på att fara ut me Ligge och fiska nu innan vi är planerade, sen är de fullt upp här hemma, och då lär han inte få så mycket tid för fisket.

Från de ena till de andra, Mina älskade svärföräldrar är på väg hem igen, Än så länge har resan gått bra, dom fick bara byta diselfilter men annars har de inte vart nå problem alls för dom, dom är redan i Danmark så nu är de inte länge kvar tills man får krama om dom, och ännu roligare blir de nu till sommaren då hans bror och fru kommer hem från Usa, så de blir en riktigt familje träff i sommar, Ska bli Jätte trevlig att äntligen få träffa dom allihopa.
De händer inte allt för ofta.
De kommer bli en speciel och minnesvärd sommar de här,

På tal om sommar så har den änven hittat hit till Pite nu också, finns inte mycket snö kvar nu och solen gassar på som aldrig förr.
Har haft vårat första åskväder också,
både mygg och humlor har tinat upp nu, äntligen är de sommar.

image201
image202
image204
image205
image207
image208

De ser ut som jag ska exprlodera snart, kortet är taget i vecka 34
image209
image210
image211


   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0